T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Kasaba Şehit Yusuf Polat İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHCESİ

 

      Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu; Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bölgemizin ilk eğitim kurumlarından olup 1926 yılında eğitim – öğretim hayatına Kasaba Köyü İlkokulu olarak başlamıştır.1978 yılında II. Ek binanın yapılması ile aynı bahçe içinde Kasaba Köyü İlkokulu ve Kasaba Köyü Orta Okulu olarak devam etmiştir. Zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkmasından sonra da iki Okul Kasaba İlköğretim Okulu olarak birleşmiştir.1926 yılında yapılan ana binada oluşan çatlaklar üzerine 1999 yılında 29 derslikli yeni bina yapılarak taşıma merkezi olmuştur. 

 

 

     2000 yılında Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 288 öğrencilik pansiyon binasının yaptırılması üzerine 2001 yılında Kasaba Pansiyonlu İlköğretim Okulu olarak eğitim – öğretime devam eden okulumuzun ismi 2006 yılında çıkarılan yasa ile Kasaba Yatılı İlköğretim  Bölge Okulu olmuştur. Yapılan tadilat ile hamam sisteminden duş sistemine geçilmiş ve pansiyon kapasitesi 300 olmuştur. 13 Mayıs 2009 Tarihinde Kasaba Köyünden Mardin İlinde Şehit düşen Yusuf POLAT'ın isminin okulumuza verilmesi üzerine, okulumuzun adı olarak Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı İlköğretim  Bölge Okulu değiştirilmiştir.2012 Yılında Kesintili zorunlu eğitime geçilmesi ile okulumuzun adı Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

 

 

 

     Okulumuzda eğitim – öğretimin dışında öğrencilerimizin zamanlarını daha iyi kullanabilmeleri için Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün bünyesinde çeşitli ders dışı sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmektedir. (Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji Bilgisi, İngilizce, Resim, Türkçe, Bilgisayar, Tiyatro, Halk Oyunları, Futbol, Voleybol, Kros, Müzik vb.), Kurslar dışında yine sinema kulübünün haftalık film gösterimleri yapılmakta ve okuma saatleri düzenlenmektedir. 

 

 

Okul bünyesinde bulunan pansiyon binasında; odalar 6 er öğrencilik olup 125 erkek 122 kız öğrenci olmak üzere 247 öğrenci yatılı olarak barınmaktadır. Öğrencilerin evlerine ve ailelerine olan özlemlerini en aza indirmek amacıyla dizayn edilmiştir. Öğrencilerin her türlü ihtiyaçları dikkate alınarak çalışmalar bu yönde yapılmıştır. Örneğin öğrencilerin daha rahat yemek yemeleri ve dinlenmeleri için ek yemekhane binası inşa edilmiş, bu binaya plazma TV, projeksiyon cihazı, ses sistemi alınmış, günlük gazetelerin ve güncel kitapların yer aldığı kitap okuma köşesi yapılmış, öğrencilerin internetten faydalanabilmeleri için internet odası oluşturulmuş, oda ve koridor zeminleri parke kaplanmış, yine oda ve koridor zeminleri öğrencilerin beğenileri doğrultusunda halı ile kaplanmıştır. Ayrıca hamam sisteminden duş sistemine geçilerek duşlar katlarda oluşturularak sürekli olarak öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Yine öğrencilerimizin faydalanabilmeleri için okulun zemin katında kondisyon aletlerinin olduğu bir spor odası oluşturulmuştur. 

 

 

 

 Okulumuz yatılı olması sebebiyle öğrencilerimiz derslerin ardından okuldan ayrılmayıp 24 saatlerini okul içerisinde geçirmektedirler. Bu nedenle öğrencilerin pansiyonda da eğitimlerine ve sosyal aktivitelerine devam etmektedirler. Pansiyonda yapılan etütlerimiz akşamları birer saatlik iki etüt, sabahları da bir saatlik bir okuma saati olmak üzere üç etüt öğretmenlerimiz gözetiminde yapılmakta, bunun haricinde TV izleme saatlerinden sonra 8. sınıf öğrencilerimize serbest etüt uygulaması yine öğretmenler gözetiminde yapılmaktadır.

 

 

Şu anda okulumuzun her sınıfında BİLGİSAYAR, PROJEKSİYON CİHAZI ve internet bağlantısı bulunmaktadır.4.Sınıftan itibaren bütün sınıf ve laboratuarlarımızda akıllı tahtalar mevcuttur. Böylece günümüz teknolojisi sınıflarda kullanılabilmektedir. Ayrıca okulun tamamına döşenen kapalı devre yayın sistemi sayesinde bütün sınıflar aynı anda belirli programları izleyerek daha önce ayakta sıra olarak beklemek yerine, kendi sınıflarında canlı olarak izleme imkânına kavuşmuştur. Ders aralarında sınıflarda ve okul koridorlarında öğrencilerin isteği doğrultusunda uygun bulunan müzik yayını yapılmaktadır. Ayrıca okulumuz ve pansiyonumuz güvenlik kamerası ile korunmaktadır.

 

 

1926 yılından günümüze okulumuzda kullanılan araç ve gereçleri, yöremize ait eski eşyaları sergilediğimiz müzemiz 2004–2005 eğitim ve öğretim yılında açılmış ve hala zenginleştirilmektedir. Okulumuzun da Dünya Bankasının katkıları ile oluşturulan modern bir bilgi – teknoloji laboratuarı bulunmaktadır. Öğrenciler Bilişim Teknolojileri derslerinin dışında da bilgisayar odasından ve satranç odasından faydalanmaktadırlar. Okulumuzun web adresi: kasabasypybo.meb.k12.tr 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 01.02.2023 12:16 - Görüntülenme: 1520
  Beğen | 0  kişi beğendi